Mindenkinek van egy olyan ruhadarabja, amit már nem tud rendesen felvenni. A bőrből készült öltözékek egy részét pár évente el kell vinni egy kis feljavításra, mert ez az anyag megkopik egy idő után. A bőrkabát javítás során festékkel kenik le a megkopott részeket. Ez a vegyszer teljesen olyan tapintású felületet hoz létre, amely a bőrrel azonos. Fontos, hogy ez a festék teljesen vízhatlan, így az nem hagy nyomot semmin, ha éri egy kis nedvesség vagy pára.

Vannak olyan esetek, amikor az ügyfeleket átvágják a bőrkabát javítással, mert olyan gyenge minőségű festékkel kezelik az adott felületet, ami lekopik és akár a kabát gallérja megfoghatja annak viselőjének a nyakát. Erre nagyon figyelni kell, hogy elkerüljük.

Olyan cégre, szakemberre szabad csak a bőrkabát javítást rábízni, aki magas szinten és megbízhatóan végzi a munkáját. Egy ilyen kabát ugyanis nem olcsó és senki nem szeretné azt, hogy teljesen használhatatlanná váljon az öltözék.

Budapesten nagyon sok szabóság és varró cég foglalkozik bőrkabát javítással, mely szolgáltatást igen kedvező áron végeznek.

Aki nem szeretne tízezreket kiadni egy új kabátért, az vegye elő a szekrény aljáról a még régi bőrkabátot és vigye el egy olyan szakemberhez, aki a megkopott részeket le tudja rajta festeni.