Míg a hölgyek számára a tervezők sokszor az extrémitás irányába tendáló ruhakölteményeket álmodnak meg, addig a férfi divat már a kifutókon is jóval konszolidáltabb, és kényelmi szempontokat figyelembe vevő.

Az örök klasszikusnak számító elegáns és sportos viselet a férfi divat terén szinte folyamatosan jelen van, s e kettő eltérő arányú kombinálásával, valamint a színvilág alakításával jönnek létre az újabb és újabb trendek, melyek végül a boltok polcaira kerülve teszik hímjeinket vonzóvá és megnyerővé.

Mint azonban jól tudjuk, az öltözködés területén vajmi kevés az újdonságok beszerzése, s valójában hordani is tudni kell a választott darabot, így párunknak sem lesz elég, ha a férfi divat aktualitásait követve öltözködik a mindennapokban. A határozott fellépés olyan fontos kiegészítő, mely tökéletessé teszi a férfi divat éppen kedvelt darabjait.

S hogy milyen stílust is válasszon kedvese? Természetesen munkakörtől és alkalomtól függ, hogy a sportos, trendenként eltérő szabással készülő dzsekik, a színes pólók, vagy a megunhatatlan farmernadrágok mellett teszi le voksát, vagy esetleg az elegancia könnyedebb, esetleg hangsúlyosabb formája megkövetelt számára. A divat világában, mint tudjuk, soha nincs megállás, ezért is fontos, hogy legyenek olyan darabok a gardróbban, melyek mindig megállják helyüket mind stílus, mind színvilág tekintetében.