A legjobb védelmet a téli hideg ellen a bőrből készült öltözékek jelentik. Egy irhakabát megfelelő védelmet tud nyújtani még a legzordabb fagyos időszakban is.

Az öltözködési formákat mindig éppen az aktuális divat irányítja, de a bőrből készített ruhák minden korban elegánsak tudnak maradni.

Az irhakabát egy olyan öltözék, ami több évtizeddel ezelőtt is ugyanolyan volt, mint manapság, csak esetleg annyi a változás, hogy egy kicsit más fazonra szabják.

Sokan gondolják azt, hogy télen nem lehet divatosan öltözködni, pedig ez nem igaz. Már nagyon sok olyan kabát kapható, mely anyagában, színében és szabásában is az éppen aktuális divat szerint készül.

A férfiak és nők körében is nagyon népszerű a szövetkabát, amit a nőknél egy vékony prémmel ékesítenek. Ennek a ruhadarabnak a kinézetét nagyban lehet tovább fokozni egy megfelelő színű sállal, ami kiemeli a nyak rész melletti szabást.

A ma kapható irhakabátok többsége nem igazi bőrből készül, hiszen az állatvédők azt nagyban elleneznék. A legtöbb esetben műbőr anyagból készülnek el ezek a ruhadarabok. Ettől függetlenül minden ilyen kabátot az jellemez, hogy belül prémes és nagyon vastag az anyaga, illetve még kapucnival is rendelkezik. Az irhakabátban nem tudunk megázni, mert az teljesen vízhatlan.