Ízlésünk egyetlen nőtársunkéval sem egyezik tökéletesen, és bár lehetnek hasonlóságok a kedvelt stílusokat illetően, de teljes mértékben nem vagyunk azonosak ilyen téren sem. Hogyan is várhatnánk el, hogy a ruházati üzletekbe érkező tucatnyi divatos ruhadarab között majd megleljük azokat a darabokat, melyek mind méret, mind szín, és szabás terén megfelel számunkra?

Persze biztosan találunk egy-két olyat, mely kedvencünkké válik majd, de sajnos sokszor találkozunk azzal a helyzettel, hogy valami hiányzik még a legdivatosabbnak mondottakból is. A varrás nőknek bizony soha nem volt könnyű feladat, de ha a ruhadarab leendő viselőjével megbeszélheti a szakember, hogy milyen elképzelései vannak, és mit vár el a varratni kívánt darabtól, akkor máris nagyobb az esély arra, hogy valóban nekünk tetsző ruhával gazdagodik ruhatárunk.

Mivel a varrás nőknek magába foglalja a méretvétel és a többszöri próba alkalmát is, így valóban alkalom nyílik arra, hogy megbeszélhessünk varrónőnkkel elvárásainkat. Itt-ott jobban szeretjük, ha eltakarja a ruha, amit nem szeretnénk megmutatni, máshol pedig éppen szeretnénk felhívni a figyelmet előnyös adottságainkra. S hogy a varrás nőknek valóban olyan ruhadarab elkészültével záruljon, melyet minden alkalommal örömmel viselünk majd, osszuk meg elképzeléseinket varrónőnkkel már a kezdetektől! Az elismerő pillantások érdekében higgye el, megéri, hiszen egy tapasztalt szakember jól tudja, a varrás nőknek sokszor bizony nem egyszerű feladat.