A szakmai hozzáértés az élet minden területén elvárt azoktól, akikhez ügyes-bajos dolgainkkal fordulunk. A varrás az egyik olyan szakma, ahol nagyon fontos a megfelelő képzettség, a kézügyesség, és hogy az alapanyagba belelássa a varrónő már akkor a kész ruhát, amikor még csak az elképzelés született meg róla.

Ha mesterien művelik, a varrás igazi művészet.

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy egy-egy leszakadt gomb, vagy szálhúzódás esetén saját maga hozta helyre kedvenc ruhadarabjának sérülését. Az ilyen apró feladatok a varrás terén valóban nem igényelnek hozzáértő kezeket. Viszont ha egy megálmodott ruhát szeretnénk gardróbunk részének tudni, akkor mindenképpen érdemes a varrás feladatával szakembert megbízni. A tapasztalat és az anyagismeret mellett az is rendkívül fontos elvárás vele szemben, hogy maximálisan kövesse elképzeléseinket, és olyanná valósítsa meg azokat, amely végeredmény elnyeri majd tetszésünket, és szívesen viseljük azt a darabot.

Legyen szó tehát akár szoknyáról, alkalmi ruháról, zakóról, vagy komplett öltönyről, a varrás akkor sikerül igazán jól, ha a varrónő keze munkájában benne van szíve, és nem csak munkaként fogja fel az új ruhadarab megalkotását. Ha ilyen szakemberre bukkanunk, becsüljük meg, hiszen lehet, egy életen át nála fogjuk kedvenceinket varratni!