Az ősidőkben még a varróműhelyekben dolgozó varrónők, és minden varroda kézi varrással dolgozott. Nyilván ez a típusú varrás sokkal lassabb volt, és több időt vett igénybe. Majd az ipari forradalom, és a szövőgép feltalálása minden varroda működését hatékonyabbá tette.  Megkezdődhetett a ruha ipari termelése.

Ennél nagyobb áttörést jelentett azonban az 1790-es években feltalált varrógép. Ezt a kezdetleges varrógépet leginkább a cipő és csizmagyártásban tudták alkalmazni, de egyik akkori varroda gyakorlatában sem vált be igazán.

A korszerű varrógép feltalálója Isaac Singer volt, a 19. század közepén, a kezdetleges korábbi varrógépek működési elvét, saját ötleteivel ötvözte, így hozva létre az első, mindenki számára elérhető varrógépet.

Minden akkoriban megalakuló korabeli varroda, majd a komplett konfekcióipar során is az ő gépeit alkalmazták. Azóta természetesen rendkívüli átalakuláson, és fejlesztéseken mentek át a varrógépek. Míg dédanyáink korában pedállal hajtották, addig mára villanyenergia hajtja a varrógépeket.

Ma már egy varroda nélkülözhetetlen eleme az ipari varrógép, s a varrónő ennek az eszköznek a mestere, ahhoz, hogy teljes mértékben passzoló, elegáns ruhát varázsoljon az anyagból.

A varrógép teljesen más elv szerint működik, mint a kézi varrás. Például a varrógépbe teljesen másfajta tű kell, s ennek a befűzése is bonyolultabb, megfelelő vastagságú és színű cérna szükségeltetik ahhoz, hogy az anyagba minden öltés beleilleszkedjen.

A varrógép csak az egyik eszköz ahhoz, hogy egy varroda, ahogyan a mi szalonunk is teljes értékűen el tudja látni ügyfeleink megrendelését.

Szalonunk gépparkja nyomán Ön is meggyőződhet arról, hogy jó döntést hozott, mikor minket választott. Gépeink között megtalálhatók:

–          az ipari gyorsvarrógépek

–          tűtolásos varrógépek

–          bőrvarrógép

–          interlock

–          fedőzőgép

–          minilock

–          ipari gőzvasalók

–          présgép

Családias hangulatú szalonunk, az a varroda, ahol a precíz munkavégzés mellett, mindig kedves, előzékeny, segítőkész varrónők várják megrendelését.